Salade met geitenkaas, ui, walnoten, appel en een honing-citroendressing

Een snel en gemakkelijk bijgerecht voor 4 personen!

Altijd fris zo’n heerlijke salade. Niet alleen bij de warme maaltijd maar ook bij de broodmaaltijd. Zo komt het lentegevoel al weer een beetje terug. Nu het weer nog!

De walnoten in de salade bevatten veel Omega-3-vetzuren. Van alle noten zijn walnoten de meest gezonde als het om het antioxidanteneffect gaat. Ze zijn een goede eiwitbron.

Ingrediënten

  • 150/200 gram Babyleaf mix of Rucola mix (of slamix naar eigen smaak)
  • 20 gram walnoten
  • halve citroen
  • zout en peper
  • 2 theelepels honing
  • 3 eetlepels olie
  • 1 kleine ui
  • 1 appel
  • geitenkaas, hoeveelheid afhankelijk van de eigen smaak

 

Bereiding

  • Hak de walnoten in kleine stukjes en rooster ze in een droge pan.
  • Was de citroen en schraap met een citroenschiller de schil flinterdun of probeer deze zo dun mogelijk te schillen.
  • Pers de citroen uit.
  • Roer het citroensap, de citroenschil, het zout, peper en de honing door elkaar.
  • Klop er 3 eetlepels olie doorheen.
  • Maak de veldsla schoon, pel de ui en snijd hem in kleine stukjes.
  • Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes, eventueel besprenkelen met een beetje citroensap
  • Snijd de geitenkaas in kleine blokjes
  • Meng de veldsla, de walnoten, ui en de dressing door elkaar.

Lees hier meer over mijn begeleiding:


Balans in je leven

Advertentie